855. Steam Brew Wheat Pale Ale

Hogy a világból milyen kicsi falu lett (s itt most nem a setét parasztok elszaporodásának analógiájára gondolok, ezt egyébként sem érdemlik meg a derék, dolgos földművesek. Ráadásul mai sörünk képzeletbeli, nota bene steampunk alteregója is egy farmer, aki a már esztendőkkel ezelőtt megismert, s itt körbejárt anarchista négyes mellé csatlakozott beszállítóként. A posztapokaliptikus, disztópikus, aljas és gusztustalan mód sörellenes világ bátor gerillái [Master, Stranger, Spark, Sister] tőle várják a központilag tiltott (Csíki?) nedű elkészítéséhez szükséges alapanyagot, melyet a Farmer ezer veszély közt, járatlan erdőségek apró tisztásain termelget, valamint őriz mindentől és mindenkitől. A neheze pedig csak eztán jön, hiszen a sok földi jót be is kell csempészni a városba a főzdéig, s a csatornarendszer barátságtalan lakói között több mázsányi cuccal lavírozni nem sétagalopp.

Hogy mennyire stresszes a Farmer munkája, azt jól érzékelteti a hölgy által markolászott, nem feltétlenül rendeltetésszerűen használt célszerszám

Ebből kifolyólag a vénember kemény, mint a kád széle, bár nem golyóálló, ahogy azt a jobb szemén, illetve annak helyén csillogó üveglapból kikövetkeztethetjük. A berendezés [egy EagleEye C-3.14-es látóideg-stimulátor] egyelőre még csak monokróm képet ad, ezért a Farmer nem bólinthat elégedetten a kitöltött sör enyhén vöröses aranyszíne láttán. A vaskos, párnás, hófehér hab kitartóan üldögél az enyhén opálos, matt fényű sör tetején, alóla könnyedén virágos, citrusosan savanykás, gyümölcsös illatok keringőznek elő némi élesztővel és édeskés búzával karöltve. A 12,7 B°-os korty cseppnyi mézzel indít, majd a maláták gabonás édessége lazul fel a Citra és a Hallertauer Blanc grapefruitos, lime-os, fehér szőlős jegyeitől. Az újvilági hangulatnak megfelelően az élesztők visszafogottak, a klasszikus banános, fenolos, szegfűszeges elemeket sem érdemes keresgélni, egy halvány, ám jellegzetes búzás vonal viszont kitart a korty végéig. Becsülettel összerakott, jó értelemben vett középpolcos sör, kellemesen egyengeti és olajozza az utat az ember előtt, amin haladva megint egy nappal közelebb jutottunk a világvégéhez), azt mi sem példázza jobban, mint hogy ezt a sört egy tökközönséges cseh Lidl-ből szállították le nekünk, mivelhogy a hazai üzemegységeikben nemigen fordul elő. Már csak egyet kell becserkészni, és ki is pipálhatjuk ezt a brandet az Eichbaumtól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük