886-893. Szent András Esthajnal ’21, Pardubický Fantome, Szent András Behemót, FIRST Long Ship, Fehér Nyúl Riccardo Sherry BA, Balkezes Birodalmi Bagoly Rhum Agricole BA, Balkezes Birodalmi Bagoly Kentucky Whisky BA, Horizont Night Shift 2021 Bourbon BA

Ritkán startolunk in medias res alapon, ám a múlt hét pénteken megejtett szeánsz tételsora annyira magáért beszél, hogy feleslegesnek érzünk minden további szövegelést. Íme:

  1. Szent András Esthajnal ’21 (meggyes-mákos balti porter)
  2. Pardubický Fantome (porter)
  3. Szent András Behemót (balti porter)
  4. FIRST Long Ship (balti porter)
  5. Fehér Nyúl Calm Storm (balti porter)
  6. Fehér Nyúl Coffee Storm (kávés balti porter)
  7. Fehér/Kísérleti Nyúl Riccardo (barrel aged [sherry] kávés balti porter)
  8. Balkezes Birodalmi Bagoly (barrel aged [Rhum Agricole] balti porter)
  9. Balkezes Birodalmi Bagoly (barrel aged [Kentucky Straight Bourbon Whisky] balti p.)
  10. Horizont Night Shift 2021 (barrel aged [bourbon] double balti porter)

A két Storm a sorszámozás és a könyvelés miatt nem került ide, mertmivelhogy velük már találkoztunk, cserébe folyamatosan lehet gyönyörködni a háttérben meghúzódó Barancsi kollégában, illetve egy-egy fotográfia erejéig a szerző és b. neje is feltűnik.

A sorrend kialakításánál részben az alkoholtartalom (ami 7-től 14%-ig terjedt) játszott szerepet, ám könnyedén tettünk engedményeket a simulékonyabb váltás és összhatás kedvéért, lásd FIRST-Fehér Nyúl-Balkezes-Horizont-tengely. Típusát tekintve a Pardubický Fantome is kilóg némiképp a sorból, viszonyítási alapként viszont remekül megállta a helyét. Már a középkorú lét felé slattyogó vérbeli klaviatúrahuszárokként a lista felénél jutott az eszünkbe, hogy a fotográfiákon kívül egyéb formában is rögzíthetnénk a történéseket, lévén erre minden eszközünk adott, köszönhetően kérdőjeles évszázadunk technológiai haláltáncának. Rendelkezésünkre áll tehát nagyjából egy órányi hanganyag, melyben súlyos szakmai megállapítások váltakoznak rendkívül intelligens és szellemes sziporkákkal, hiszen mi egyebet is várhatnánk három szemüvegestől (illetve négytől, hiszen az asszony orrán is ott egyensúlyozott a látáskorrigáló berendezés, s bár ritkán szólt, de akkor messze ő volt a legszellemesebb. Mármint az asszony, nem a szemüvege).

Ahogy időm engedi, megvagdosom a felvételt, oszt’ közkinccsé is teszem.

A hab a tortán (pláne a sörökön) pedig azt volt, hogy végre a kezemben tarthattam az ikonikus sörnyitót. Legközelebb a százegy éves sünt sem felejtem otthon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük