884-885. Domján Kereki Meggyes és Pannónia Világos

A rendelkezésünkre álló 3000+ négyzetméternyi területen lelkesen és vadul, ám tervezetten és összeszedetten kísérletezünk mindenféle növénnyel és kertészeti megoldással. Nem, hallucinogén hatóanyagúakról még nincs szó, habár a sütőtökültetvényt nem titkoltan pálinkafőzés céljából hoztuk létre (mivel az egzotikumból sosem elég, nem bíztuk a véletlenre ezt a dolgot sem: Uchiki Kuri-t ültettünk. Lesz itt olyan lubickolás a gesztenyés aromákban, hogy a fal adja a másikat). A talajhőmérséklet változásait vizsgálva a terület bizonyos részein relatíve rendszeresen nyírjuk a füvet, a többin hagyjuk a Teremtőt és/vagy az evolúciót tobzódni. A mai délelőtt kissé felhősebbre sikerült, ezért gyorsan letoltuk a kijelölt placcot, majd a fűzfák árnyékába menekülve megérdemelt fűnyírósörözésbe kezdtünk.

Nem bonyolítottuk túl a dolgot, sőt, mondhatni a szarsör kategóriát súroló gyökkettő-vonalon vánszorogtunk végig kényelmesen. A kerekegyháziak nem véletlenül utolsónak hagyott meggyes megoldásával nyitottunk, mely Kereki Meggyes néven fut. A pillanatnyilag karbantartás alatt álló weboldal tárolt változata szerint ez a főzde „talán legismertebb” söre. Legyen így, ám ez esetben baj van. A „remek Pils alapsör”-ből az égvilágon semmi sem érződik, ellenben a meggy olyan savanyú, hogy az összes természetes testnyílásunk összehúzódott tőle, s a közben herefonnyasztóvá érlelődött hőmérséklet ellenére végigszaladt a hideg a hátunkon. Ez tulajdonképpen nem is esett olyan rosszul, legalább tudatosult bennünk, miért ebben az évszakban telítődik a piac mindenféle nyomorult gyümölcsfélével terhelt kreálmányokkal. Két-három korty bőven elég volt ahhoz, hogy gyomrunk savtartalma garatmanduláinkat csiklandozza, ezért ezt a szálat a PET-palackkal együtt le is tettük.

Másik keresztünk, amire lelkesen igyekeztünk felfeszülni, már nem volt ismeretlen előttünk. A Pannónia Világos Sör jogelődjével pár esztendővel ezelőtt sikeresen összefutottunk, az akkori bejegyzésben emlékeink szerint „vidám, csoportos hullagyalázást” emlegettünk, majd a levet gyorsan feláldoztuk a vizesblokk porcelán oltárán. A kívül-belül ráncfelvarrt változat kukoricamentessé és 4.5-ös alkoholtartalmúvá avanzsált, ellenben a jól bevált pisisárga szódavíz-effektushoz nem nyúltak. Minek piszkálni azt, ami egyszer már bejött és működik? Különben is háborús vészhelyzet van, elvnertársak és pógárok. Vagy ez, vagy a lóf@sz. Na?

Már csak erős félpohárnyi maradt a pécsi nyögvenyelősből, amikor valami ördögi sugallatra laza csuklómozdulattal vegyítettük Domjánék meggyesével. S láss csodát: az eddigiekhez képest jelentősen javuló élvezeti értéket felmutató mixtúrát kaptunk. Hiába, no, a gyümölcslé + szénsavas víz kombináció nem hazudik. Akkor viszont mi szükség van a címkéken az s, az ö és a r betűkre?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük